dtHome = Landbrug
dtRootHome = Landbrug

dtRoot = LRS
  •  
   
Tilmeld Nyhedsbreve
Nyheder
Formand i Sønderjysk Familielandbrug: "Vi skal se fremad!"
  19 mar 2019
"Vi er faktisk kun 10 år fra kun at have ét medlem tilbage i Familielandbruget. Og den person har ikke et ord at skulle have sagt i det store politiske billede. Vi er nødt til at forene os."

Mandag d. 18. marts var der generalforsamling i Sønderjysk Familielandbrug. Der var cirka 120 fremmødte på Agerskov Kro - heriblandt 2 folketingspolitikere: Hans Christian Schmidt (V) og Troels Ravn (S).

Formand Antoni Stenger berettede især om nogle af de politiske sager, som foreningen har på paletten i 2019: Apples datacenter ved Kassø, der udfordrer muligheden for vanding og afvanding i området, kampen om at ophæve forbuddet mod bindestalde fra 2027 og pantebrevsmodellen. Desuden drejede meget af beretningen sig om vigtigheden af foreningslivet, og her fortalte Antoni Stenger om det ad-hoc-udvalg, der er blevet nedsat for at arbejde med Familielandbrugets profil udadtil.

"Vi er faktisk kun 10 år fra kun at have ét medlem tilbage i Familielandbruget. Og den person har ikke et ord at skulle have sagt i det store politiske billede. Vi er nødt til at forene os.
På landsplan er Familielandbrugets gennemsnitlige tilbagegang på 7%. I den forbindelse må vi også understrege, at Sønderjysk Familielandbrug kun havde en tilbagegang på 2,2%! Landbruget er en del af løsningen på de udfordringer, der måtte være, og vi må stå sammen om fortsat at gøre det allerbedste vi kan – for det er dansk landbrug kendt for," understregede han blandt andet i beretningen og afsluttede med, at "vi skal se fremad! For det er derfor, forruden er større end bakspejlet!"

Debatten gik lystigt om især den politiske dagsorden.

 

Download og læs hele formandens beretning her:

 

 

Hør formandens tanker om generalforsamlingen (og fremtiden) her: