Åben Pløjefri Mark

Åben Pløjefri Mark

Kom til Åben Pløjefri Mark.

En række pløjefrie landmænd inviterer i samarbejde med FRDK – Foreningen for Reduceret Jordbearbejdning i Danmark og deres lokal Pløjefri Rådgiver til åben pløjefri mark.

I Landbrugsrådgivning Syd vil vores Pløjefri Rådgiver og Planteavlskonsulent, Søren Wind, være med, når Bent Jepsen afholder Åben Pløjefri mark på hans gård i Gredstedbro d. 18. maj.

Få landmandens egne erfaringer og baggrund for at gå i gang. Få gode råd fra den lokale planteavlskonsulent til at komme i gang. Hør hvordan man aktivt bruger efterafgrøder i markplanen. Få aflivet dine fordomme om faldende udbytter, græsukrudt m.m. og ikke mindst, få inspiration til at dyrke en sund og levende jord.

Arrangementet er for dem der har interesse for de pløjefri systemer og derfor vil vi gerne inviterer interesserede en tur i marken for at få mere at vide om, hvad pløjefri dyrkning er, og hvordan man kommer i gang med det.

I forhold til at imødekomme fremtidens krav, udtaler Henrik Terp – formand for FRDK, at der især kan være besparelser, der får landmændene til at vende blikket mod de pløjefrie systemer. I første omgang er det den besparelse i forhold til tid, maskinpark og brændstof, man kan opnå ved at droppe ploven, der vækker interessen, forklare han.

Dato:

Onsdag d. 18. maj 2022 kl. 13:00 – 16:00 ca.

Sted:

Bent Jepsen, Plougstrupvej 53, 6771 Gredstedbro

Program:

Kl. 13:00 – Velkomst v. Bent Jepsen og præsentation af bedriften.

Kl. 13:20 – Kom godt i gang med pløjefri dyrkning v. Søren Wind, Pløjefri Rådgiver.

Kl. 13:40 – Sådan bruger du aktivt efterafgrøder i marken v. FRDK.

Kl. 14:00 – Rundvisning i marken hos Bent Jepsen, Søren Wind og FRDK.

Kl. 15:00 – Afslutning med kaffe og kage.

Tilmelding:

Send en mail til lrs@lrs.dk eller ring til receptionen på 7374 2020. Har du yderligere spørgsmål er du velkommen til at ringe til receptionen på 7374 2020.