Årsmøde i klimapartnerskabet med Vejle Kommune

Årsmøde i klimapartnerskabet med Vejle Kommune

Som formand for Familielandbruget LRS - Vejle deltog jeg i årsmødet med Vejle kommune i vores klimapartnerskab der blev afholdt i Innovation House i Vejle.

Som overskriften siger, er det et samarbejde mellem Vejle Kommune og landbruget der handler om, at gøre så meget som muligt for klimaet og miljøet i kommunen. Efter nogle meget spændende indlæg om bl.a.:

  • Græsprotein fra Ausumgaard ved ejer Kristian Lundgaard- Karlshøj
  • Plantebaserede fødevare ved Tænketanken Frej mulighederne for pyrolyse i dansk landbrug ved Peter Lindholst (Stiesdal SkyClean)
  • Biogent kulstof og Landbrugets rolle i Power-to-X ved Søren Schmidt

Efterfølgende havde vi en god debat om, hvad vi kan gøre og hvilken muligheder der er for fremtiden.

Vi var bl.a. omkring kost og kostvaner, hvor vi diskuterede hvor meget kød vi skal spise fremover. Det handler ikke om enten eller, men om både og. Her ser jeg, at vi i Familielandbruget LRS - Vejle kan være med til at gøre en forskel.

Der hvor vi skal begynde at inspirere til folks ændring i deres kostvaner, er ved at fokusere på vores kære børn. De er nemlig med til at sætte de fremtidige trends. Det kan bl.a. gøres ved, at tilbyde de unge mennesker at dyrke deres egene grøntsager på et stykke jord, ude på landet, sammen med andre unge i lokalområdet.

Derudover er der mulighed for at deltage i madskoler for børn, både i efteråret og sommeren. Her er det muligt at lære om sund kost og brugen af de grøntsager man evt. har dyrket i sin egen have.

Dette kunne laves i et sammenarbejde med 4H og Familielandbruget LRS Vejle.

Lad os bevare livet på landet og gøre noget for klimaet samt fællesskabet. Vi har alle et ansvar for fremtiden.

 

Familielandbruget LRS Vejle

Formand Niels-Henrik Keinicke