Børge Sørensen fylder 60 år

Børge Sørensen fylder 60 år

Den 17. september runder Børge Sørensen, direktør hos Landbrugsrådgivning Syd, 60 år.

Fødselaren har en lang karriere i rådgivningsbranchen bag sig. Her kender de fleste Børge, som oftere befinder sig i begivenhedernes centrum end i periferien, og gerne bidrager med både anekdoter, holdninger og løsningsforslag.

Hvad den klassiske definition er, på en direktør i en DLBR-virksomhed, vil vi undlade at kloge os på. Men vi kan konstatere, at kombinationen af uddannelsen til socialpædagog og uddannelsen til jurist, er ret unik. Og så gætter vi på, at de færreste direktører har et falsk overskæg og en legetøjspistol liggende på kontoret. For en god ordens skyld og med glimt i øjet må vi hellere nævne, at effekterne blev brugt som udklædning til en personalefest og ikke er en del af Børges daglige ledelsesværktøjer. 

Sværger til selvledelse

Når det kommer til ledelse, tror Børge fuldt og fast på, at selvledelse, medbestemmelse, fleksibilitet og frihed under ansvar er vejen til motivation og arbejdsglæde. Og det tyder på, at han har ret, for ancienniteten i Landbrugsrådgivning Syd er høj og sygefraværet er lavt.

- Det går sgu meget godt, I hører mig ikke klage, siger Børge ofte med et bredt smil.

Henrik Bertelsen, formand for Familielandbruget Sydvest og en del af bestyrelsen i LRS, var med til at ansætte Børge tilbage i 2010:

Har hjertet med

- Jeg opfordrede faktisk Børge til at søge direktørstillingen hos LRS for 10 år siden, og jeg har da ikke fortrudt….endnu, siger Henrik Bertelsen. De faglige kompetencer var naturligvis på plads, men de menneskelige kompetencer var i høj grad også afgørende. Hans uddannelsesbaggrund er usædvanlig, på den gode måde, siger Henrik Bertelsen. Børge tager hånd om de svage og tager i den forbindelse gerne kampen op, men han blander sig også i det politiske. Han har altid hjertet med, oplever Henrik, der også lige vil benytte lejligheden til at dele en personlig anekdote om fødselaren:

- Vi var på jagt sammen engang, den 1. oktober, husker Henrik. Det var usædvanlig varmt den dag, men jeg har nu alligevel aldrig før set en jæger i bar mave og haglgevær. Men sådan kom Børge, med jagthunden Ida (opkaldt efter Ida Auken) ved sin side.

Formanden for Landbrugsrådgivning Syd sætter også stor pris på fødselaren:

- Børge er en unik direktør, som jeg er utrolig glad for og stolt af, siger Antoni Stenger. Han formår at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Vi har stort set altid uopfordrede ansøgninger liggende, og det er et sundhedstegn, understreger Antoni.

God forretningsforståelse

- Derudover har Børge den egenskab, at han til fulde har forståelse for, at forening og forretning er hinandens forudsætninger. Siden 2008 er antallet af kunder i Landbrugsrådgivning Syd steget fra 1.800 til 2.550, fortæller Antoni. Takket være effektiviseringer er vi 20 ansatte færre, men omsætningen er den samme. Vi har nemlig den fælles holdning, at pengene har det bedst hjemme hos landmændene, fremfor at blive investeret i store bygninger, understreger Antoni. Derudover er det vigtigt for os at forblive lokale, og vi har bevidst en decentral struktur i LRS, med fem kontorer i Region Syddanmark og et kontor i Ry.

Som direktør for knap 100 medarbejdere fordelt på seks kontorer har Børge et stort ansvar. Heldigvis er han også god til at holde fri og bruger bl.a. fritiden på jagt, gymnastik, cykling og sine fire voksne børn.

Fejrer dagen med personalet

I stedet for en reception har fødselaren valgt at invitere samtlige medarbejdere i Landbrugsrådgivning Syd på middag – på Grand-Place i Bruxelles, hvor hele kompagniet skulle på tre dages studietur i slutningen af oktober. Pga. corona-situationen er turen desværre blevet udskudt til 2021.