Dashboard: Digitalt værktøj vækster voldsomt

Antallet af danske landmænd, der bruger den digitale løsning Dashboard til at få løbende indblik i bedriftens nøgletal, er tredoblet på landsplan på mindre end et år. Væksten forventes at fortsætte
Dashboard: Digitalt værktøj vækster voldsomt

Flere landmænd tjekker tallene med digitalt værktøj

Et nemt, hurtigt indblik i bedriftens nøgletal. Sådan lyder gevinsten ved at bruge den digitale løsning Dashboard, og det er noget, der er populært blandt danske landmænd. Således er antallet af kunder på landsplan, der bruger det digitale værktøj, tredoblet fra juni 2020 til marts 2021.

Løsningen er udviklet af SEGES i samarbejde med de danske landbrugsrådgivninger, herunder Landbrugsrådgivning Syd.

Giver landmanden bedre indsigt og forståelse

- Dashboard er en ny måde at arbejde sammen på, idet rådgiver og landmand har adgang til de samme tal på samme tidspunkt, fortæller Helle Rønning, chefkonsulent hos Landbrugsrådgivning Syd. Den måde, som tallene kan præsenteres på grafisk i Dashboard, giver landmanden en større indsigt i og forståelse af egne tal, både økonomiske og produktionsmæssigt.

Landmand: Giver fuldt overblik

En af brugerne af Dashboard er Vibeke Søndergaard Jørgensen, der er medejer af Nørgaard Landbrug på Mors.

- Vi er glade for Dashboard som økonomistyringsværktøj, fordi det giver et fuldt overblik over udgifterne og indtægter i hverdagen. Dermed kan vi være på forkant med det hele. Overblikket har skabt en forståelse for de nuancer, vi kunne optimere på – mange bække små, siger Vibeke Søndergaard Jørgensen.

- Med Dashboard kunne vi konkret se, at vi med små justeringer her og der havde et uudnyttet potentiale. Det har gjort, at vi har fået nulpunktsprisen lidt ned, tilføjer hun.

 Vækst vil fortsætte i fremtiden

I SEGES er produktansvarlig for Dashboard Margit Skovbjerg ikke i tvivl om, at væksten i brugen af Dashboard vil fortsætte i de kommende år.

- Med Dashboard får landmanden mulighed for at tage ejerskab over sin egen økonomi, og det er stadig flere interesserede i. Ikke mindst i takt med at bedrifterne bliver stadig større. Samtidig har SEGES og landbrugsrådgivningerne brugt mange ressourcer på at videreudvikle løsningen i de senere år. Jeg er ikke i tvivl om, at stadig flere vil få øjnene op for løsningen i fremtiden, siger Margit Skovbjerg.

Dashboard kan vise en lang række økonomiske og produktionstekniske nøgletal lige fra dækningsbidrag og vedligeholdelsesudgifter til celletal, foderomkostninger og produktionstal for grise og køer. Landmanden vælger selv, hvilke tal der skal vises, og for alle tal er det muligt at gå i dybden ned til hvert enkelt bilag.

Dashboard blev lanceret i august 2019 og kan benyttes både via pc, tablets og smartphone. '

  • Vil du vide mere om Dashboard? Så tag fat i dine kontaktpersoner hos Landbrugsrådgivning Syd
Trine Ettrup Nørgaard

Trine Ettrup Nørgaard

Assistent, Økonomi

Telefon
7374 2114
E-mail
tej@lrs.dk
Bestyrelseposter
  • Medarbejderrepræsentant, Landbrugsrådgivning Syd