Er du rustet til de udfordringer, som corona måske bringer?

Landbrugsrådgivning Syd opfordrer alle landmænd til at have en plan klar, så de kan håndtere 2020 udfordringerne uden, at hele læsset vælter.
Er du rustet til de udfordringer, som corona måske bringer?

Vi skal alle have mad på bordet, men der sælges færre højværdiprodukter. Det påvirker afregningspriserne, og coronaen rammer dermed også landmændene på pengepungen.

- Indtil videre klarer de fleste landmænd sig rimeligt, oplever man hos Landbrugsrådgivning Syd ifølge chefkonsulent Helle Rønning. Værst ramt er pt. minkavlerne og oksekødsproducenterne, men ingen af os ved, hvad der sker de kommende måneder.

- Vi har også haft en tør april. Nogle kunder kan vande, andre ikke. Påvirker vejret allerede nu udsigterne til en almindelig høst?

Usikkerheden er større end normalt, både pga. corona og vejret. Hos Landbrugsrådgivning Syd anbefaler man derfor alle landmænd at være på forkant.

Proaktive landmænd står stærkest

- Det er vigtigt at have en plan og et beredskab klar til det, der måtte komme. Som landmand og bankkunde står du bedre ved at handle på eget initiativ, inden banken begynder at stiller krav, understreger chefkonsulenten. Mulighederne for at få hjælp hos landbrugsrådgivningen er også større, jo tidligere i forløbet man inddrager sin rådgiver.

Landbrugsrådgivningen tager ansvar

Hos Landbrugsrådgivning Syd er rådgiverne begyndt at opfordre sine kunder til at handle på forkant.

- Vi kigger blandt andet på, om kunderne har tilstrækkelig likviditet til at klare sig til efteråret, oplyser Helle Rønning. Det er i alles interesse at landbruget klarer sig bedst muligt igennem. Derfor kaster vi naturligvis alle de ressourcer og kompetencer, vi har, ind i puljen.