Familielandbruget var repræsenteret ved årets Landbrugskonferencen

Familielandbruget var repræsenteret ved årets Landbrugskonferencen

Familielandbruget var medspiller, da Landbrugskonferencen inviterede Rasmus Prehn, Søren Søndergård og en masse unge landmænd med til konference i går.

Programmet var spækket til med en bred vifte af foredragsholdere indenfor Dansk landbrug, der bl.a. bød på en debat mellem ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn og formanden for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergård. Der blev stillet spørgsmål som bl.a. hvorfor systemet for eco-schemes er så udfordrende for den enkelte landmand at søge, hvortil Rasmus Prehn svarede, at det skal der være styr på. ”Fungere det ikke, så skal der gøres noget. Vi skal løbene justere til så der ikke er problemer for landmanden når man søger”, sagde Rasmus Prehn.

Fremtidsforsker Anne-Marie Dahl kom vidt omkring og pointerede, at vi er i en omskiftelig verden, der er præget af Corona, unge på de sociale medier der præger andre via deres kommunikationskanaler online og ikke mindst af bæredygtighed, digitalisering og hvad vi bruger vores tid på.

Formand for LandboUngdom, Niels Skovgaard var skarp i sin præsentation, hvor han fortalte at fællesskabet er vigtigt. ”Vi udvikler os, når vi er uenige og det former os, men vi skal huske fællesskabet”, sagde Niels. Han kom med postulatet, at det er de sværeste løsninger vi skal leve af. Han afsluttede med at forklare, at vi har førertrøjen på i Dansk landbrug og det skal vi bakke op med vores positive historier fra landbruget, men vi skal også være åben for forandringer – måske vi sågar skal lave en Landbrug 2,0?

Landbrugskonferencen blev afholdt på Pejsegården i Bræstrup, hvor Østjysk Familielandbrug og Familielandbruget MIDT-vest var repræsenteret. Hertil var gæsterne bl.a. landbrugsskolerne Dalum landbrugsskole, Bygholm Landbrugsskole og Agroskolen samt Familielandbruget Sydvest, Sønderjysk Familielandbrug, Familielandbruget LRS – Vejle og Fyns Familielandbrug.