Fynsk ejendomskonsulent: Godt gang i handlerne på landet

Hos Landbrugsrådgivning Syd oplever man en stigende interesse for køb og salg af landejendomme på Fyn
Fynsk ejendomskonsulent: Godt gang i handlerne på landet

- Interessen for at købe og sælge landejendomme er stigende her i 2021, oplever Niels Jepsen, ejendomskonsulent hos Landbrugsrådgivning Syd med kontorer i Svendborg og Odense.

Det gælder det meste af Fyn og drejer sig særligt om mindre ejendomme.

- Det er typisk ældre mennesker, som sætter sine ejendomme med 10-60 hektar til salg lige nu, uddyber ejendomskonsulenten. Han har formidlet utallige handler af landejendomme på Fyn, inklusive hobby- og deltidslandbrug, de seneste syv år og har dermed et godt kendskab til markedet.

Handlerne foregår både gennem ejendomsmæglere og privat handel. Sælgerne henvender sig til ejendomskonsulenten for at få uvildig rådgivning om salget, herunder det juridiske og skattetekniske.

- Køberne er ofte naboer eller forpagtere, der er interesseret i at overtage, men der sælges også mindre landejendomme til tilflyttere, fortæller Niels Jepsen.

Håndværkertilbud er eftertragtede

Tendensen bakkes op af tal fra Boligsiden, der melder om usædvanlig høj handelsaktivitet i starten af året på alle boligtyper. I en pressemeddelelse fra 10. februar 2021 skriver Boligsiden, at håndværkertilbud er eftertragtede, og at huspriserne i yderområderne, herunder Langeland og Ærø, stiger mest. Ifølge Boligsiden er liggetiden for landejendomme på Fyn faldet med 26 % det seneste år.

Ifølge Niels Jepsen er årsagerne til stigningen i antallet af ejendomshandler bl.a. de lave renter og det faktum, at landmændene generelt har fået bedre frirum til at belåne deres ejendomme.

- Dyrkbar jord og fast ejendom er typisk gode steder at investere, lyder det fra Niels Jepsen. Han gør dog opmærksom på, at det altid er en god ide at benytte sig af uvildig køberrådgivning.

Mægler er sælgers rådgiver

- Når du køber en ejendom gennem en ejendomsmægler, er det vigtigt at huske på, at mægleren er sælgers rådgiver og ikke må have to kasketter på. Derfor er det vigtigt for dig som køber, at du har din egen professionelle rådgiver, understreger han.

- Hovedreglen er, at sælger har pligt til at oplyse om eventuelle dårlige ting. Køber har til gengæld pligt til at se sig for, og denne pligt omfatter blandt andet, at man nærlæser alle de bilag, der hører til købsaftalen. Ved landejendomme kan der f.eks. gemme sig væsentlige forhold omkring vandboringer, beskyttede arealer og forurening i det, der står med småt, påpeger ejendomskonsulenten.

Derfor er det vigtigt, at man som køber får professionel køberrådgivning, inden man skriver under, medmindre man får indført et rådgiverforbehold inden underskriften.

  • Ønsker du uvildig rådgivning ved køb eller salg af landejendomme?
  • Eller går du i salgsovervejelser og vil gerne vide, om det er en god ide at sætte til salg nu eller vente?

Så tag fat i ejendomskonsulent Niels Jepsen. Se kontaktoplysninger nedenfor.

Niels Jepsen

Niels Jepsen

Revisor og Ejendomskonsulent

Telefon
7374 2169
Mobil
3016 2169
E-mail
nje@lrs.dk
Fagområder
  • Ejendomskonsulent
  • Konsulent
  • Revisor