Indtryk fra EU-møde med bl.a. Asger Christensen

Indtryk fra EU-møde med bl.a. Asger Christensen

Tirsdag den 15. oktober mødtes knap 40 sønderjyder med EU-parlamentariker Asger Christensen (V) og L&Fs EU-politiske chef Niels Lindberg Madsen på Agerskov Kro.

- Det var et spændende møde, hvor Asger og Niels tog os tæt på det, der foregår i EU lige nu, siger Børge Sørensen, direktør hos LRS.

Emnerne var blandt andet bruttoarealmodellen og glyphosat.

Bruttoarealmodellen tæt på at blive vedtaget

- Asger er overbevist om, at bruttoarealmodellen bliver vedtaget i Parlamentet og det glæder mig meget, siger Antoni Stenger, formand for Sønderjysk Familielandbrug. Så langt, så godt. Så mangler vi bare Kommissionen og Rådet.

Glyphosat stramninger eller forbud?

Ift. glyphosat er stramninger svære at komme udenom. Her går arbejdet derfor på at nå til enighed om reduktion, frem for et totalt forbud.

- For hvad vil det betyde, hvis vi slet ikke har glyphosat, spurgte Asger ud over forsamlingen? I Frankrig tillader de eksempelvis at bruge glyphosat til pløjefri dyrkning.

Generelt har dansk landbrug et godt forspring ift. dokumentation, sporbarhed og bæredygtighed, fortalte aftenens to EU-kyndige talere. De tager gerne på besøg i andre landsdele, hvis nogle vil høre nærmere om deres arbejde for dansk landbrug i EU.

Sønderjysk Familielandbrug stod bag arrangementet i samarbejde med LandboUngdom.

Antoni Stenger

Antoni Stenger

Telefon
7484 5402
Mobil
2422 2960
E-mail
formand@lrs.dk
Bestyrelseposter
  • Formand, Landbrugsrådgivning Syd
  • Formand, Sønderjysk Familielandbrug