Sådan kommer du godt i gang med din ansøgning til landbrugsstøtte 2021, hvis du har et mindre landbrug

Har du et mindre landbrug eller er du hobbylandmand? Og skal du snart til at lave din ansøgning til landbrugsstøtte i år? Så kan du med fordel læse denne nyhed, hvor vi har samlet en række råd til, hvordan du kommer godt i gang med din ansøgning – og hvorfor det kan betale sig at begynde allerede nu.
Sådan kommer du godt i gang med din ansøgning til landbrugsstøtte 2021, hvis du har et mindre landbrug

Årets store ansøgningsrunde for grundbetaling og grøn støtte er i fuld gang lige nu og løber frem til 16. april 2021.

Hvis du har et mindre landbrug eller du er hobbylandmand og skal søge støtte for 2021, har vi i Landbrugsstyrelsen samlet en række nyttige råd til dig her.

Start i god tid og undgå ventetid, hvis du får brug for hjælp

Vi sidder som altid klar ved telefonerne i vores Kundecenter, hvis du har brug for vejledning til at udfylde din ansøgning eller har spørgsmål. Men jo tættere vi kommer på, at kalenderen viser 16. april, jo flere opkald får vi fra danske landmænd om alt fra markkort til økologitilsagn.

Går du i gang med din ansøgning allerede nu og får brug for vores hjælp, vil du derfor opleve en langt kortere ventetid i telefonen, end hvis du venter til dagene lige op til ansøgningsfristen.

En anden fordel ved at begynde på din ansøgning tidligt er, at det giver dig god tid til udfylde alle relevante felter i vores Tast selv-service. Det er nemlig ikke muligt at kopiere tidligere års ansøgning, men kun markkort, så alt skal udfyldes på ny.

Få mere præcis vejledning med TeamViewer

Hvis du får brug for hjælp fra os, kan du med fordel hente programmet TeamViewer, inden du kontakter os.

TeamViewer er et frivilligt supplement til vores telefoniske vejledning som gør, at vi bedre kan hjælpe dig med at bruge Tast selv-service, fordi det giver os adgang til live at følge med på din skærm. Det betyder, at vi kan give dig en mere præcis og effektiv vejledning til at udfylde din ansøgning.

Hent TeamViewer på vores hjemmeside her

Du skal bruge NemID til at logge på

For at logge ind i vores Tast selv-service og udfylde din ansøgning skal du bruge et aktivt NemID nøglekort.

Du kan finde forskellige guides til, hvordan du logger på Tast selv-service på vores hjemmeside.

Find guides til at logge på Tast selv-service her

Hvis du har mistet dit NemID nøglekort, kan du bestille et nyt hos Nets.

Bestil nøglekort her

Husk fællesskemaet, hvis du er økolog

Hvis du har et økologisk landbrug, skal du indberette økologioplysninger til fællesskemaet i Tast selv-service. Fællesskemaet er ikke kun til ansøgning om landbrugsstøtte, men også relevant for dig som økolog, fordi vi skal bruge dine økologioplysninger til at gennemføre den lovpligtige årlige økologikontrol.

Er du i tvivl, om du er registreret som økolog, kan du via vores hjemmeside finde en liste over autoriserede landbrug ved hjælp af dit autorisationsnummer eller din adresse.

Du finder listen over autoriserede økologiske landbrug her

Find guides, vejledning og meget andet her

Vi har samlet en række guides og vejledninger om ansøgningsrunden 2021, så du nemt kan få et overblik over, hvor du kan få hjælp.

Læs brugerguides til Internet Markkort (IMK) og Fællesskema 2021

Se vores film om Tast selv-service her

Find guides og svar på spørgsmål om Tast selv-service

Få et overblik over alle ordninger i tilskudsguiden

Du kan også følge med på vores Facebook-side 'Nyt til landbruget', hvor vi løbende opdaterer med nyt om ansøgningsrunden.

Følg med på vores Facebook-side ’Nyt til landbruget’

Se vores åbningstider i Kundecenteret

Hvis du har spørgsmål eller får brug for hjælp under ansøgningsrunden, kan du ringe til vores Kundecenter.

Vores normale åbningstider er kl. 9.00 til kl. 16.00 mandag til torsdag og kl. 9.00 til kl. 15.00 fredag.

Vi har udvidede åbningstider i dagene op til ansøgningsrundens afslutning, dvs. fra mandag den 12. april til fredag den 16. april. Her holder vi telefonerne åbne fra kl. 8.00 til kl. 17.00.

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsen på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail på mail@lbst.dk.