Sønderjysk Familielandbrug fejrede 100-års jubilæum.

Sønderjysk Familielandbrug fejrede 100-års jubilæum.

Sønderjysk Familielandbrug fejrede 100-års jubilæum i weekenden med prominente gæster.

I weekenden fejrede Sønderjysk Familielandbrug sit 101-års jubilæum, da sidste års Corona udfordringer ikke lod sig slippe. Med en gæsteliste der talte bl.a. folketingsmedlem Hans Christian Schmidt, Landbrug og Fødevarers viceformand fra den primære bestyrelse Lone Andersen og ikke mindst en masse glade gæster på over 80 personer var vel mødt i Store Snephuset i Agerskov.

Der blev spillet op til god musik fra det lokale brandmandskorps til lyden af Tørfisk, mens gæsterne tog for sig af det store buffetbord. Med en varm stemning i salen af sang og snak om landbruget kunne man mærke sjælen i familielandbrugsforeningen.

Formand Antoni Stenger holdt tale om foreningens fusion fra husmandsforeningerne til familieforeningerne og henviste til jubilæumsbogen der er lavet i forbindelse med arrangementet. ”Medlemssammensætningen er blevet bredere gennem årene og alle er velkommen. Jeg hører til tider at de store burde være medlem andre steder, men vores medlemskab er for alle og det ville være skønt med flere landmænd med under 60 ha der vil være med i foreningen”, sagde Antoni.

Folketingsmedlem Hans Christian Schmidt sagde også et par ord om foreningen og roste Sønderjysk Familielandbrug med Antoni i spidsen for hans store engagement for den politiske del af foreningens arbejde. ”Folk på Christiansborg og Axelborg taler hans budskaber og sprog selv efter jeg kommer tilbage en uge efter Antoni har været på besøg”, sagde Hans. Han fortæller videre at Antoni har vist med sin store sønderjysk stemme og sin fastholdenhed, at det er nødvendigt at støtte op om familielandbruget som landmand. ”Det er landmandens stemme der går igennem foreningerne og vi lytter når der kommer en som Antoni ind og siger det som det er”, afsluttede Hans sin tale.

Der var også taler fra den velkendt radiovært, Gert Eilrich fra DR Radio, der fortalte gode historier fra hans landbrugsbaggrund.

Sønderjysk Familielandbrug er bosiddende i Løgumkloster og er en ud af fire familielandbrug i syd- og Sønderjylland der kæmper for at landmændenes stemmer kommer helt ind på Axelborg og videre til Christiansborg.