Vigtigt vedr. Arlas Klimatjek

For at undgå et hul i betalingen af tillæg, skal du indsende dine klimatjek-data senest 30. juni.
Vigtigt vedr. Arlas Klimatjek

Arlas Klimatjek: Længere tidsramme og ændringer i Arlagården Plus tillæg

Længere tidsramme for indsendelse af klimatjek-data

For at give andelshaverne en større grad af fleksibilitet og mulighed for at indsende data, når det passer bedst ind i deres produktion, kan der indsendes klimatjek-data i 2021 på et hvilket som helst tidspunkt fra 1. februar til ultimo august.

Deltagelse, som sker via indsendelse af data og et eksternt rådgivningsbesøg, udløser stadig et tillæg.

Hvis du har deltaget i 2020, vil du få tillægget til og med juni 2021.

For at undgå et hul i betalingen af tillæg, skal du indsende dine klimatjek-data senest 30. juni. Indsendelse på et senere tidspunkt betyder, at du går glip af tillægget for den mellemliggende periode.

Ved indsendelsen af klimatjek-data i 2021 skal du bruge data fra et regnskab, der er nyere end det, der blev brugt i 2020.

Ændringer i Arlagården Plus tillæg

Arlagården Plus er nu en obligatorisk del af Arlagården, og derfor er Arlagården Plus tillægget blevet fjernet, og 1 eurocent/kg er blevet lagt til værdien for smørfedt og protein, som skal udbetales som en del af værdien for rå mælk.

Værdien for rå mælk + tillæg for førsteklasses kvalitet er derfor steget med 2,5 eurocent/kg, hvilket inkluderer prisstigningen på 1,5 eurocent/kg og medtagelsen af Arlagården Plus tillægget på 1 eurocent/kg.

Værdien af tillæg, Arlagården Plus, Klimatjek og Non- GM er derfor reduceret fra 3,0 eurocent/kg til 2,0 eurocent/kg, hvor der kun gives tillæg for Klimatjek og Non-GM.

Skal vi hjælpe dig?

Hvis du ønsker hjælp til indtastningen eller til at finde oplysninger, så kontakt en af nedenstående konsulenter hos Landbrugsrådgivning Syd.