dtHome = Landbrug
dtRootHome = Landbrug

dtRoot = LRS
  •  
   
Tilmeld Nyhedsbreve
Frivillig på Madskole
  23 apr 2018

Hvad er en Madskole?

En uge i skolens ferie, hvor børn i alderen 8-12 år får viden om mad, måltider og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde. I løbet af ugen præsenteres børnene for nye råvarer, og de får værktøjer til at gøre varieret kost og sund livsstil til et naturligt valgt. Ét af de faste elementer er en udflugt, og turen kan for eksempel gå til en fødevareproducerende virksomhed eller et landbrug, hvor børnene kan se, høre og mærke, hvor råvarerne kommer fra.

Hvorfor være frivillig?

Som frivillig instruktør på en Madskole vil du gøre en forskel for børn og deres kendskab til mad og sundhed. Du får en uforglemmelig oplevelse med børn i køkkenet. Her vil du være med til at lære dem om madlavning, fødevarer, ernæring samt vigtigheden af fysisk aktivitet. Alt sammen på en sjov, lærerig og aktiv måde.

Hvad skal jeg kunne som frivillig instruktør?

Du behøver ikke være stjernekok eller rutineret madmor. Overhovedet ikke! Alle med lysten og interessen for at være sammen med børn og unge samt lave mad sammen med dem kan blive frivillig instruktør. Du skal selvfølgelig afsætte tid til at være frivillig instruktør – hvor meget afhænger af, hvor meget tid du har til rådighed. Hele pakken er mindst et planlægningsmøde og fem dage på Madskole. Du kan også vælge at hjælpe enkelte dage.

Vil du gøre en forskel?

Læs mere og meld dig som frivillig på madskoler.dk