Landbrugsrådgivning Syd tilbyder lokal rådgivning til dig, der overvejer at lave en fremtidsfuldmagt.
En fremtidsfuldmagt kan sammenlignes med en forsikring. Man håber aldrig at få brug for den, men skulle uheldet indtræde, så er man sikret.
Hvad er en fremtidsfuldmagt?
En fremtidsfuldmagt tager højde for den situation, at du på et tidspunkt bliver ude af stand til selv at varetage dine økonomiske og personlige interesser på grund af sygdom eller mental svækkelse, herunder blodprop, demens mv.
Skulle dette ske, vil en fremtidsfuldmagt kunne sættes i kraft, og den person, som du på forhånd har givet fuldmagt, kan nu handle på dine vegne.
Det vil typisk være din ægtefælle eller en anden person, der i forvejen står dig nær. Du kan også vælge flere fuldmægtige.
Hvad er alternativet til en fremtidsfuldmagt?
Hvis du ikke selv er i stand til at varetage dine økonomiske og personlige interesser, og ikke har tegnet en fremtidsfuldmagt, har dine pårørende mulighed for at søge om værgemål på dine vegne. Det er det offentlige (Familieretshuset), der iværksætter et værgemål og beskikker en værge.
For at vurdere ansøgninger om værgemål på andres vegne, indhenter Familieretshuset en udtalelse fra personens læge og evt. den institution, som vedkommende bor på. Hvis personen, der søges værgemål for, modsætter sig værgemålet, sendes sagen videre til retten.
Et værgemål kan være en langsommelig og opslidende affære, som kan hindre eksempelvis hussalg, plejehjemsplads mv.
Få en uforpligtende snak med vores jurister
Du er velkommen til at tage en uforpligtende snak med en af vores jurister, der har stor erfaring med at udarbejde fremtidsfuldmagter.
Vi har en fast pris for udarbejdelse af fremtidsfuldmagter og yder rabat, hvis ægtefæller/samlevende tegner ensartede fremtidsfuldmagter samtidig.
Du finder os på seks rådgiverkontorer i Odense, Svendborg, Løgumkloster, Varde, Vejle og Ry.